Карагър: Нямаше да се пенсионирам, ако знаех, че Ливърпул ще е лидер


Н. Гавазов

Карагър: Нямаше да се пенсионирам, ако знаех, че Ливърпул ще е лидер

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър сподели мнението си за успеха на отбора през текущия сезон. Преди утрешния мач с Челси мърсисайдци се намират на четвърто място в класирането, на три точки от върха. Карагър призна, че ако е знаел, че Ливърпул е щял да бъде сред лидерите в шампионата на Висшата лига, той е нямало да сложи край на кариерата си на футболист.

"Аз първи посрещнах Брендън Роджърс, когато той оглави Ливърпул. Заедно обсъдихме бъдещето и евентуалното ми назначаване в треньорския щаб. Но веднага му казах, че след година смятам да завърша кариерата си, поради това нашето сътрудничество ще продължи само 12 месеца", заяви Карагър.

"През февруари публично обявих за решението си, а след няколко седмици Брендън отново поиска да разговаряме. Попита ме, не искам ли да остана в тима за още един сезон. Отговорих му с отказ, защото вече бях взел решение и не исках да го променям. И работата не бе в контракта. Ако чувствах, че Ливърпул има сили да се пребори за нещо сериозно, щях да се съглася. Тогава смятах, че силите на тима са само за борба за четворката. Ако можех да предсказвам бъдещето, сега щях да се готвя за мача с Челси", допълни Джейми.

"Към момента Ливърпул е реален претендент за титлата. Наистина, отборът може би е аутсайдер в компанията на Сити, Челси и Арсенал, но амбициите на бившия ми отбор през този сезон не подлежат на съмнение", каза още Карагър.

 

  Сподели
81