Джерард: Ще е разочароващо, ако останем извън топ 4


Н. Гавазов

Джерард: Ще е разочароващо, ако останем извън топ 4

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард сподели мнението си за перспективите пред отбора през този сезон. Както е известно, след 17 изиграни мача мърсисайдци са начело на таблицата за класиране във Висшата лига с равен брой точки с Арсенал, но утре гостуват на Манчестър Сити, който от своя страна има пункт по-малко от "червените". Независимо от тежкото пътуване, Джерард гледа с оптимизъм на цялостното представяне на отбора си през този сезон.

"Мисля, че ако Ливърпул завърши сезона извън първата четворка, това ще е голямо разочарование. Отчитайки количеството на талантливите футболисти в тима и това, как започнахме сезона, ние създадохме отлична възможност за попадане в четворката. Всеки един друг резултат ще е неудовлетворителен. Освен това, класирането за Шампионска лига ще помогне на клуба във финансово отношение", заяви Джерард.

"Претенденти за титлата? Ливърпул ще е такъв, когато до края останат 10 мача, а ние се намираме в надпреварата. Не искам да си позволявам да мечтая, нито да предизвиквам във феновете завишени очаквания само заради това, че добре започнахме сезона. Но аз вярвам в съотборниците си и в това, че може да поднесем сюрприз през този сезон", каза още англичанинът.

 

  Сподели
123