Роджърс: Липсват ни играчи, но трябва да бием


И. Ангелов

Роджърс: Липсват ни играчи, но трябва да бием

Брендан Роджърс предизвика своя ударен от травмите Ливърпул да приеме възможността да спечели две трудни гостувания в натоварения период по Коледа. Ливърпул е на върха в лигата, но на Боксинг дей се среща с Манчестър Сити, преди да пътува и до "Стамфорд Бридж" и Челси.

Стивън Джерард и Даниел Стъридж все още са извън сметките на мениджъра, който изчаква новини и за Джон Фланаган преди пътуването до Манчестър.

"Съставът ни е много тънък в момента. Имаме само 17 играча на линия, което е голямо нещастие в този период на сезона, а трябва да видим какво е положението с Джон Фланаган. Много е тънка земята под краката ни."

"Но тези мачове са голяма възможност за нас. Няма да седнем да плачем за това. Имаме каквото си имаме, и това е. Това е шанс да взема някои млади играчи от академията в състава. За това е тази академия."

"Младите трябва да чувстват, че когато получат възможност, те трябва да грабнат шанса си, и мисля, че доста успяват в последните 18 месеца."

Междувременно Роджърс се съгласи с думите на Стивън Джерард, че Луис Суарес е станал най-добрият играч в света:

"Това е най-силното първенство в света и когато някои се представя на такова ниво, не мисля, че хората могат да спорят за уменията му. Той е феноменален в представянията си и не мисля, че има играч на планетата, който да показва такава игра в момента."

"Всичките ни основни играчи показаха на какво са способни. Всички са професионалисти и са честни, когато сгрешат. Зная, че те ще грешат понякога, но това, което трябва да правим, е да се върнем на пътя на победата в такива случаи."

  Сподели
124