Оуен: Мойс сбърка с покупката на Фелайни


Н. Гавазов

Оуен: Мойс сбърка с покупката на Фелайни

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Майкъл Оуен смята, че мениджърът на отбора Дейвид Мойс е извършил грешка, купувайки Маруан Фелайни. Според англичанина, наставникът на "червените дяволи" е трябвало да вземе друг футболист на Евертън. Както е известно, в заключителния ден на летния трансферен прозорец шампионите заплатиха 27.5 милиона паунда за белгийския национал. До този момент Маруан не успя да се прояви на "Олд Трафорд" и Оуен не е изненадан от този факт.

Според мнението на Майкъл, Фелайни просто не е играч от "този тип", а похарчените пари е можело да бъдат инвестирани по-добре.

"Мойс разчиташе на незабавна възвръщаемост на инвестициите след покупката на Фелайни. Високо ценя ролята му за отбора, но той не е играч за Юнайтед. Мойс можеше да донесе повече полза, ако беше похарчил парите за други футболисти на Евертън. Отбор, състоящ се от двамата най-добри млади играчи във Висшата лига - Аднан Янузай и Рос Баркли - веднага щеше да даде да се разбере, че този отбор се строи за дълги години напред. Но аз нямам съмнения, че Дейвид Мойс ще постигне огромен успех с Манчестър Юнайтед в близките години", заяви Оуен.

 

  Сподели
169