Вилаш-Боаш одобрил по-малко от половината трансфери в Тотнъм


Н. Гавазов

Вилаш-Боаш одобрил по-малко от половината трансфери в Тотнъм

Уволненият от поста мениджър на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш е бил против привличането на четирима нови през летния трансферен прозорец и е искал да попълни състава на "шпорите" със съвсем други играчи, съобщава Daily Mirror в ексклузивен материал. По информация на източника, Ерик Ламела, Насер Шадли, Влад Кирикеш и Кристиан Ериксен, които струваха на клуба 56 милиона паунда, са закупени против желанието на Вилаш-Боаш.

Самият португалец е одобрил само сделките с Паулиньо, Роберто Солдадо и Етиен Капу, а в същото време решенията за всички останали трансфери били взети от Даниел Леви и Франко Балдини.

Независимо от това, че назначаването на Балдини за спортен директор се е състояло със съгласието на Вилаш-Боаш, съвсем скоро отношенията между тях се влошили, заради новите футболисти, които италианецът буквално наложил на португалеца.

Както съобщава източникът, Вилаш-Боаш е искал да види в отбора си Вилиан, Давид Вия, а също така Жоао Моуриньо и Хълк, с които вече е работил в Порто. В крайна сметка Вилиан премина в Челси, Вия в Атлетико, Моуриньо в Монако, а Хълк остана в Зенит. Вместо това, португалецът получил четирима други играчи, като нито един от тях така и не оправдал вложените в него пари и така и не заиграл във Висшата лига, което е ускорило уволнението на Вилаш-Боаш.

 

  Сподели
128