Моуриньо: Не исках да правя крачка назад


Н. Гавазов

Моуриньо: Не исках да правя крачка назад

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо коментира поражението в четвъртфиналите на Купата на Лигата от Съндърланд. Загубата с 2:1 от "черните котки" навява мисли на Моуриньо, че може би играчите му е трябвало да действат по-отбранително.

"Отборът играе така, както ние искаме. Тимът еволюира, но за да се печелят мачове, изходът от тях тряба да се решава по-рано, вкарвайки повече попадения. Може би трябваше да играем по-затворено, да се съсредоточим в защита и да разчитаме на минимална победа. Това обаче не е моят път", заяви Моуриньо.

"Ако говорим за качество на футбола, ние се движим във вярното направление. Именно поради това не исках да правя крачка назад и да се връщам към старото само защото от нас се очакват добри резултати. Може би на по-ранен етап тази купа изглежда, че не е толкова важна. Хладно време, празен стадион, дълъг път... Но, достигайки до финала, ти осъзнаваш значимостта и се стремиш към победата", допълни португалецът.

"Футболистите правилно разбраха нашето отношение към турнира и демонстрираха добра настройка. Те знаеха, че аз бих искал да стигнем възможно по-далече и да дам повече практика на играчи като Шварцер и Брюйн. Жалко е, че те няма да могат да играят в полуфинала или финала", завърши Моуриньо.

 

  Сподели
160