Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (13.12 - 16.12)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (13.12 - 16.12)

Ливърпул нокаутира Тотнъм и събори Вилаш-Боаш от треньорския стол на "шпорите", а в същото време Манчестър Сити изпрати Арсенал в технически нокдаун. Борусия Дортмунд и Реал Мадрид пък като по чудо се спасиха от аутсайдерите, а Байерн увеличи дистанцията от своите преследвачи. Същото направи и Ювентус, който стана първият италиански отбор, записал осем поредни победи без да допусне гол.


Представяме ви: Dream Team за периода 13.12 - 16.12. Тактическа постройка 5-3-2.


ВРАТАР

Роберто (Гранада)

Гранада постигна изключително важна победа при гостуването си на Райо Валекано. Възпитаниците на Лукас Алкарас се откъснаха от зоната на изпадащите, за което трябва да благодарят на своя вратар. Роберто се представи на невероятно високо ниво, извършвайки осем страхотни спасявания и прихващайки пет центрирания.

Подгласници: Яскеляйнен (Уест Хем)


ЗАЩИТА

Тони Янкче (Борусия Мьонхенгладбах)

Борусия не успя да преодолее като гост Майнц 05, но какъв мач само направи бранителят на "кончетата"! Тони осъществи 100 точни паса (от 103), спечели всичките си единоборства и извърши три точни паса. Ако съотборниците му се бяха представили по този начин, със сигурност Борусия щеше да победи своя съперник.


Шеймъс Коулмън (Евертън)

25-годишният ирландец в събота проведе възможно най-добрата си среща от началото на сезона. Характерното за този футболист е, че той играе еднакво добре както в отбрана, така и в нападение (!). Дали Евертън няма да получи оферта за покупката на играча? Специално в мача с Фулъм Коулмън бе идеално точен в подаванията си (99%), шест пъти успя да пресече топката, а също така вкара победния гол след красива атака на своя тим.


Кристиан Сапата (Милан)

27-годшният защитник е единственият светъл лъч в отбраната на Милан. Снощи, в двубоя срещу Рома Сапата не само се справи отлично със задълженията си в отбрана, включително изчисти топка от голлинията, но и бе много активен в нападателните действия на "росонерите", отбелязвайки гол.


Левен Курзава (Монако)

Левият защитник на Монако не само добре действаше в отбрана (100% спечелени единоборства и 6 изчистени топки от наказателното поле), но и активно помагаше в атака. На неговата сметка е вторият гол на Монако.


Джон Фланаган (Ливърпул)

Младият защитник Джон Фланаган не за първи път попада в титулярния състав на Ливърпул, но през тази година започна да се появява отскоро. В средата на ноември Фланаган игра срещу Евертън и оттогава насам Брендън Роджърс неизменно се доверява на младото дарование. Мачът срещу Тотнъм се превърна в истински бенефис за Джон. Футболистът не само уверено игра в отбрана, но успя да вкара и гол, помагайки за разгрома на един от кандидатите за топ 4.

Подгласници: Фил Джоунс (Манчестър Юнайтед), Максимович (Торино), Мусачо (Виляреал), Марсело (Хановер 96), Бодмер (Ница).

 

ПОЛУЗАЩИТА


Джордан Хендерсън (Ливърпул)

Джордан Хендерсън през миналия сезон и Джордан Хендерсън през този сезон са двама съвършено различни хора. Вече не виждаме онзи футболист, който не знаеше какво да прави на терена, а на всичкото отгоре влизаше в спорове със съотборниците си, мислейки се за голяма звезда. В момента Джордън е неизменна част, важно звено от полузащитата на Ливърпул. Той не изпусна нито един мач от сегашния сезон във Висшата лига и само един път бе заменен. Срещу Тотнъм на него се падна тежката задача да замени Стивън Джерард. Разбира се, това е много трудно да бъде направено, но Хендерсън положи максимални усилия за това. Също така той се отчете с гол и асистенция за разгрома на "шпорите" с 5:0 и има огромна вина за уволнението на Андре Вилаш-Боаш.

 

Фернандиньо (Манчестър Сити)

Това е друг герой на уикенда, впрочем, на неговото място можеха да се окажат поне още двама футболисти на "гражданите", които победиха с 6:3 лидера във Висшата лига. Изборът ни е на 28-годишния бразилец заради неговата работоспособност в срещата с "артилеристите", за дубъла му във въпросния мач и заради 12-те пресечени топки.


Антонио Валенсия (Манчестър Юнайтед)

Играчите на Манчестър Юнайтед рядко попадат в символичния отбор на FUTBOL TV през този сезон. Причините за това са много, но ние няма да ги търсим сега, а само ще изразим надежда, повече "червени дяволи" да виждаме тук. С това става само един начин - с добра игра. Антонио Валенсия показа точно това в мача на своя отбор срещу Астън Вила и бе главното действащо лице за победата над бирмингамци, независимо от факта, че Дани Улебек оформи дубъл в среща. Именно еквадорецът се замеси в двата първи гола, освен това, в хода на двубоя 80% от опасните атаки на Юнайтед се осъществиха през Антонио.


Подгласници: Насри (Манчестър Сити), Валеро (Фиорентина), Еберт (Валядолид), Хан (Аугсург), Мунтари (Милан), Алкантара (Байерн Мюнхен), Кавани (ПСЖ).

 


НАПАДЕНИЕ

Луис Суарес (Ливърпул)

Нападателят на Ливърпул стана абонат на символичния отбор на FUTBOL TV. И най-предубедения към качествата на уругваеца ще се съгласи с нас, че реализиране на дубъл в един от главните мачове на европейския уикенд е най-правилният способ да попаднеш в Отбора на седмицата. На Суарес за това му трябваха седем удара. Освен това на сметката на Луис има и две асистенции. Коментарът е излишен, а почитателите на Ливърпул гледат с все по-голям оптимизъм към бъдещето.


Карлос Тевес (Ювентус)

Това е друг представител на италианския шампионат в нашия отбор. Карлос Тевес изигра по блестящ начин двубоя срещу Сасуоло - противник, който не е толкова страшен, но действаше с хъс и огромно желание за постигане на успех срещу шампиона. Това по никакъв начин не намалява работата на аржентинския нападател, който успя да се отчете с хеттрик и асистенция.


Подгласници: Уелбек (Манчестър Юнайтед), Калу (Лил).


СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Брендън Роджърс (Ливърпул)

Победата на Ливърпул над Тотнъм на "Уайт Харт Лейн" бе ярка и безкомпромисна. Мърсисайдци, които бяха загубили последните си пет мача срещу "шпорите", буквално унищожиха своя противник не подлагай по никакъв начин успеха си с 5:0. Още по-впечатляващо е, че Ливърпул ненамали качеството на играта си при отсъствието на двамата ключови футболисти Стивън Джерард и Даниел Стъридж. За всичко това заслугата е и на мениджъра

 

  Сподели
203