Вилаш-Боаш бил уволнен заради Адебайор


Н. Гавазов

Вилаш-Боаш бил уволнен заради Адебайор

Андре Вилаш-Боаш е напуснал поста мениджър на Тотнъм заради разногласия с ръководството на клуба относно мястото на нападателя Емануел Адебайор в основния състав. Както е известно, вчера бе съобщено, че президентът на лондончани Даниел Леви е поискал спешна среща с португалския специалист. Източници от "Уайт Харт Лейн" потвърдиха тази информация, но уточниха, че изобщо не става дума за евентуално уволнение на Андре. Нешата обаче се развиха много скоротечно - около 30 минути след това съобщение последва новината за уволнението на португалеца.

По време на разговора, на който е присъствал и спортният директор Франко Балдини, Вилаш-Боаш е заявил, че няма намерение да използва Адебайор в титулярния си състав. Веднага след това ръководството на Тотнъм е предложило на Андре да освободи поста мениджър на отбора.

Леви и Балдини смятат, че португалският специалист е сгрешил при покупката на нападатели и продължава да греши при избора си на атакуващи футболисти. Както е известно, в 16 мача от Висшата лига "шпорите" са отбелязали само 15 гола.

 

  Сподели
79