Челси на 2 точки от Арсенал преди дербито (видео)


И. Ангелов

Челси на 2 точки от Арсенал преди дербито (видео)

В шестнадесетия кръг на английската Висша лига Кристъл Палас гостуваше на "Стамфорд Бридж" и Челси, като днес домакините не пропуснаха възможността да се възползват от грешката на Арсенал и да застигнат лидера. След победата с 2:1 над Палас "сините" се намират на 2 пункта от върха само седмица преди лондонското дерби между двата тима.

Челси започна добре днес, като Вилиан бе доста активен за "сините" по единия фланг, както и Азар от ляво. В 16-ата минута именно Вилиан навлезе към дъгата на наказателното поле, освободи си място и стреля силно, като Сперони изби, топката се удари в гредата и попадна в краката на Торес, който откри резултата.

В 29-ата минута с първата си опасна атака и Кристъл Палас вкара. Топката бе разиграна добре, достигна до крилото и Джоел Уорд, който центрира за Маруан Шамак, който с добро докосване се възползва от слабата опека на Джон Тери - 1:1.

В 35-ата минута обаче Рамирес оформи крайния резултат, когато Азар събра хора до себе си и пусна топката за бразилеца, който стреля прекрасно от дъгата на наказателното поле. 

Във втората част Челси продължи с многобройни атаки, но прекрасно на вратата на гостите действаше Сперони, като спаси няколко чисти ситуации пред Рамирес, Торес, Оскар и Шюрле.

 

1 Арсенал




35т.
2 Челси




33
3 Манчестър Сити




32
4 Евертън




31
5 Ливърпул




30

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
100