Артета е недовoлен от програмата на Арсенал


Н. Гавазов

Артета е недовoлен от програмата на Арсенал

В навечерието на гостуването на Манчестър Сити във Висшата лига полузащитникът на Арсенал Микел Артета изрази недоволството си от прекалено натоварената програма на своя отбор. Двубоят между двата тима на "Етихад" е един от най-ранните мачове в съботния ден - първият съдийски сигнал ще бъде даден в 12:45 часа местно време. Във връзка с това, Артета си задава някои въпроси.

Работата е в това, че Сити проведе своята среща в Шампионска лига във вторник, докато Арсенал игра 24 часа по-късно и се завърна от пътуването си до Италия в 4:00 часа сутринта в четвъртък. Още в събота лондончани ще пътуват до Манчестър, а всичко това безпокои Артета.

"Имахме малко време за възстановяване на силите си. Не разбирам, защо играем в неделя, в сряда вечер, връщаме се у дома в 4 сутринта и след това играем в събота сутрин в Манчестър. Нищо не може да направим по този въпрос и единствено остава да се надяваме, че ще успеем да се възстановим. Това е голям мач, в който искаме да постигнем победа", заяви Артета.

"Подготовката за тази среща се състои изключително от възстановителен процес. Това не е добре. Проведохме късна лека тренировка в четвъртък и в петък се отправяме на път. Трябва да се представим колкото е възможно по-добре, защото те ще са готови а нас. Седем-осем техни играча почиваха в Мюнхен. Знаем обаче, че може да направим гръмко изявление, ако успеем да постигнем добър резултат против Сити", заяви Артета.

 

  Сподели
106