Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (06.11 - 11.11)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (06.11 - 11.11)

Тихият и скромен Аугсбург тактично не попречи на Байерн Мюнхен да постигне нов рекорд по количество срещи без загуба. Спечелвайки баварското дерби, мюнхенци продължиха успешната си серия до 37 мача. В същото време конкурентът Борусия Дортмунд бе победен на "Фолксфаген-Арена". На Острова се случиха интересни неща, от които най-много се облагодетелства Ливърпул, но най-важното е, че Юнайтед спря Арсенал, а Съндърланд за пореден път победи Сити. Барселона и Реал вкараха общо девет гола, а Златан Ибрахимович - три. В Италия Рома и Милан отново загубиха точки, Юве спечели дербито срещу Наполи, а Интер продължава успешната си серия и някои играчи вече мислят за титлата.

Представяме ви: Dream Team за периода 06.11 - 11.11. Тактическа постройка 4-3-3.


ВРАТАР

Тим Крул (Нюкасъл)

Играта на Тим Крул на "Уайт Харт Лейн" в Лондон заслужава да влезе в учебниците по футболна история. 14 феноменални спасявания помогнаха на Нюкасъл да постигне отличен за себе си резултат в мача срещу Тотнъм. Така колективът на Алън Пардю постигна две поредни победи над кандидати за топ 4 - прекрасен резултат, който изкачи "свраките" в горната половина на таблицата за класиране.


Подгласници: Буфон (Ювентус)

 

ЗАЩИТА

Мапу Янгмбива (Нюкасъл)

Както казахме по-горе, Тим Крул изигра решаваща роля за победа над Тотнъм, но пред уверените действия на вратаря не по-малко стабилно игра защитника Мапу Янгмбива. Френският футболист спечели всичките си единоборства и със своето спокойствие на последния рубеж напомни за забележителната игра на много защитници от миналото.

Фил Бардсли (Съндърланд)

Съндърланд за пореден път победи Манчестър Сити и то опазвайки си вратата. В тази връзка в нашия символичен отбор не може да не попаднат футболисти от отбранителната линия на "черните котки". Интересното е, че под ръководството на Паоло Ди Канио Бардсли дълго време се намираше извън титулярния състав, но Густаво Пойет се довери на Фил и в момента отбранителната игра на Съндърланд се върти около Бардсли. Освен всичко казано по-горе, именно точният удар на защитника донесе трите точки на неговия отбор.


Мартин Шкъртел (Ливърпул)

Колебанията ни бяха големи за бранителя на Ливърпул, тъй като трябваше да избираме между него и Стивън Джерард, който раздаваше пасове като по конец и блестящо се разпореждаше с топката в мача с Фулъм. Нека обаче за Джерард да останат овациите на публиката при напускането му на терена в 65-та минута. Относно Шкъртел, ние ще кажем така: при резултат 4:0 за победно се смята първото попадение в мача. А какво да кажем, ако то е автогол?

Сеяд Салихович (Хофенхайм)

Може да е парадоксално, но за играч на мача между Хофенхайм и Херта бе избран защитникът на домакините Сеяд Салихович, т.е. представител на загубилия отбор, при това футболист от отбранителната линия. Ние обаче ще направим едно уточнение, а именно, че Салихович направи всичко възможно отборът му да не загуби. Левият бек освен, че напълно неутрализира Пекарек, справяйки се блестящо с отбранителните си задължения (пет шпагата и 14 спечелени единоборства), вкара и два гола във вратата на столичани. Ако футболистите от нападателната линия на Хофенхайм бяха свършили и половината от работата на Салихович, "селяните" нямаше да загубят мача.

Подгласници: Браун (Съндърланд), Портанова (Дженоа), Доган (Брауншвайг), Евра (Манчестър Юнайтед)


ПОЛУЗАЩИТА


Стефан Сесеньон (УБА)

В мача срещу Челси на "Стамфорд Бридж" футболистите на "дроздовете" се показаха като смели птички. Равенството в Лондон е изключителен резултат за отбор, който не претендира за шампионска титла и дори за евротурнири. Сесеньон, чиито талант и до този момент не е напълно разкрит, стана автор на втория гол, който можеше и да бъде победен, ако главният съдия не бе взел грешното решение.


Франк Рибери (Байерн Мюнхен)

Франк Рибери продължава да впечатлява с играта си, а повечето немски издания въодушевени от представянето на французина му поставиха оценка "10". Не знаем дали тази оценка не е пресилена, но Франк се отчете с 1 гол, 12 успешни дрибъла и най-много от всички боравеше с топката, извеждайки своите до поредната победа в шампионата на Бундеслигата.

 

Сеск Фабрегас (Барселона)

Сеск Фабрегас за 80 минути на терена на Бетис вкара два гола и се отчете с една асистенция. Напълно достатъчно за да намери място в символичния отбор на FUTBOL TV.

Подгласници: Хендерсон (Ливърпул), Джерард (Ливърпул), Лалана (Саутхемптън), Конти (Каляри), Куадрадо (Фиорентина), Сонг (Барселона), Сон (Байер)

 


НАПАДЕНИЕ

Уейн Рууни (Манчестър Юнайтед)

Тук също имахме колебания, защото Патрис Евра, Робин ван Перси и Фил Джоунс също заслужаваха да намерят място в символичния отбор на Futbol TV. В мача срещу Арсенал Уейн не стана автор на победния гол, нападателят нямаше и много опасни удари, дори на няколко пъти не успя да спре топката. Но именно Рууни стана най-ценният играч в срещата, която донесе на Дейвид Мойс най-ярката победа на поста мениджър на Юнайтед. Англичанинът навъртя най-много километри от всички футболисти на терена, раздаваше се като истински лъв през всичките 90 минути и вероятно това накара експертите от ВВС да заявят след мача, че Рууни е най-добрият отборен играч във Висшата лига.


Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)

Какво да кажем за Роналдо в мача на неговия отбор срещу участника в Шампионска лига Реал Сосиедад? Португалецът по неизвестни причини си е спечелил неприязънта на Сеп Блатер, но както каза самият играч след срещата - делата му на терена говорят най-добре. А те са: три гола, една асистенция и десет докосвания на топката в чуждото наказателно поле.


Златан Ибрахимович (ПСЖ)

В нашия отбор попадна и Златан Ибрахимович, който подобно на Роналдо показа невероятен футбол в мача на своя отбор срещу Ница. Впрочем, двамата големи футболисти два пъти ще премерят сили в следващите седем дни, което с нетърпение се очаква от футболната общественост не само в Европа, но и в света. В срещата против южняците Златан почти повтори постижението на Роналдо - 3 гола, 11 удара и 8 докосвания на топката в чуждото наказателно поле.

Подгласници: Суарес (Ливърпул), Ван Перси (Манчестър Юнайтед), Рамос (Херта),

 

СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Густаво Пойет (Съндърланд)

Мартин О'Нийл определи предишният наставник на отбора Паоло Ди Канио като "истински шарлатанин". В същото време настоящият мениджър на "черните котки" продължава да получава най-ласкави отзиви от прецизните английски издания. А това е заради победата на неговия отбор над кандидата за титлата Манчестър Сити. Има ли някаква причина, за да не определим Пойет за най-добрия треньор на кръга?

 

  Сподели
224