Висшата лига се отказа от идеята да наказва симулантите


Н. Гавазов

Висшата лига се отказа от идеята да наказва симулантите

Английската Висша лига отклони предложението на Футболната асоциация на Англия (ФА) за въвеждането на наказания за симулации, които не са били забелязани от арбитъра по време на мачовете. Както е известно, футболните чиновници от ФА стигнаха до идеята след поведението на полузащитника на Манчестър Юнайтед Ашли Йънг по време на срещата от четвъртия кръг на Шампионска лига срещу Реал Сосиедад.

От ФА предложиха да се въведе дисквалификация за подобни действия от страна на играчите след използване на записите от срещите.

Според информацията, ръководството на Висшата лига е отказало предложението, против идеята са и клубовете. Мотивите са, че така ще се създаде опасен прецедент, при който отборите ще започнат да настояват за преиграване на мачовете, в което реферът е взел невярно решение заради симулация на футболист, а това от своя страна е повлияло на резултата.

Към "колегата" от Гонг, който от сутринта неуморно се е захванал със сериозната работа да ни ползва новините. Явно днес ще бъде много активен през целия ден и поради тази причина смятам под всеки материал да посочвам източника на информация, за да не изпада в неловкото положение да обяснява на читателите си откъде са му източниците, както впрочем с новината за Рамирес. Пояснявам: горната информация е от Sky Sports. Може да цитирате медията, а може и нас. Все пак трябва да си помагаме.

 

  Сподели
135