Венгер е доволен от центъра на отбраната


Н. Гавазов

Венгер е доволен от центъра на отбраната

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че е много доволен от двамата си централни защитника в лицето на Лоран Кошчелни и Пер Мертезакер. В навечерието на пътуването до "Олд Трафорд" "артилеристите" могат да се похвалят с това, че в двата предишни тежки мача - срещу Ливърпул и Борусия Дортмунд - не пропуснаха нито един гол. Според мнението на Венгер, това е заслуга на двойката централни защитници.

"Не допуснахме гол в два големи мача, а това не става без огромно старание от страна на централните защитници. Това е съчетание на майсторство, спокойствие, увереност и отсъствие на паника в най-напечените ситуации. Към момента те превъзходно се справят в подобен род положения", заяви Венгер.

"Тук има известно място и повишената концентрация на отбраната, защото обикновено нашият отбор се строи от атакуващи футболисти и в много от срещите тези момчета се стремят по-малко да се придържат към естествения си стремеж да атакуват и повече да наблягат на отбраната. По своята натура обичат да вървят напред: Йозил, Касорла, Росицки, Рамзи - всички те обичат да атакуват, но в големите мачове им се налага да отделят голямо внимание на отбраната, за да играем добре", каза още французинът.

"Колкото по-успешно се представя отборът, толкова по-високо е нивото на очакванията към него и играчите ще трябва да свикнат към това. Но това се отнася до всички отбори и това е интересно, защото в известен смисъл те кара да повишаваш своето ниво, а ние имаме способността да го правим", завършва Венгер.

 

  Сподели
150