Моуриньо: Маринър е един от най-добрите рефери в Европа


Н. Гавазов

Моуриньо: Маринър е един от най-добрите рефери в Европа

Наставникът на Челси Жозе Моуриньо смята, че решението на Андре Маринър да даде дузпа за неговия отбор в самия край на срещата с УБА е свидетелство за високия професионализъм на рефера. Както е известно, португалският специалист бе на секунди от това за първи път в своята кариера да загуби на "Стамфорд Бридж". За щастие на Жозе, главният съдия видя нарушение на правилата в изключително спорна ситуация в наказателното поле, а ударът на Еден Азар бе точен и позволи на "сините" да избегнат поражението.

"Наистина, аз мисля, че това бе дузпа. Видях ситуацията от различни камери. Убеден съм, че това беше дузпа. Днешният рефер е един от най-добрите в страната, ако не и в цяла Европа. Не съм доволен от нашата игра сега, защото смятам, че извършихме прекалено много грешки, но както казах вече, Андре е един от най-добрите рефери", заяви Моуриньо.

Независимо от двата допуснати гола след почивката, португалецът остана доволен от старанието на своите подчинени в заключителния стадии на срещата.

"Беше много драматично, защото домакинът отстъпваше и в последните 15 минути реакцията ни бе много силна. Напълно се раздадохме, стараехме се да вкараме и в крайна сметка да не загубим. В края на срещата повече се опирахме на емоциите, отколкото на техниката или тактиката. Изпуснахме редица положения в края, но получихме дузпа, с което трудно ще се примири другият отбор. Но когато те се върнат у дома си и разгледат ситуацията пред своите монитори, те ще разберат, че реферът не е сгрешил. Той допусна много грешки в хода на срещата, но тук нямаше грешка", завърши наставникът на Челси.

 

  Сподели
180