Арсенал е готов да купи Чичарито през януари


Н. Гавазов

Арсенал е готов да купи Чичарито през януари

Арсенал е готов да потвърди шампионските си амбиции през януари с покупката на нападателя на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес. През лятото мениджърът на лондончани Арсен Венгер не успя да укрепи позицията на нападател. В резултат Оливие Жиру бе принуден да започва титуляр в абсолютно всички срещи от Висшата лига и Шампионска лига, които Арсенал изигра до този момент.

Отсъствието на алтернатива притеснява треньорското ръководството на "артилеристите", особено в навечерието на гостуването на Юнайтед когато Жиру има проблеми с коляното. Дубльорът Никлас Бендтнер пък изглежда изключително неубедително и от датчанина няма никаква полза.

В тази ситуация Венгер смята, че реален вариант за Арсенал може да стане Ернандес, който на "Олд Тарфорд" губи конкуренцията в лицето на Робин ван Перси, Уейн Рууни и дори от Дани Уелбек. В хода на сезона Чичарито не един път изрази недоволството си от липсата на игрова практика.

По информация на източника, Арсенал има и резервни варианти за януари: Луис Суарес от Ливърпул и Фернандо Йоренте от Ювентус. Също така Венгер следи десният защитник на Монако Фабиано.

 

  Сподели
207