Кардиф спечели първото уелско дерби в Англия (видео)


И. Ангелов

Кардиф спечели първото уелско дерби в Англия (видео)

Първото в историята дерби между не-ангийски отбори във Висшата лига днес стана факт, когато в десетия кръг от първенството Кардиф Сити прие Суонзи и успя да победи с 1:0. Единственото попадение вкара бившият играч на "лебедите" и настоящ капитан на Кардиф - Стивън Коукър.

Първата част принадлежеше на Суонзи, а Мичу имаше няколко възможности за гол. Като цяло обаче първата част бе под нивото на ентусиазма, който излъчваше публиката в мача.

Във второто полувреме домакините заиграха по-добре, установиха контрол над мача и започнаха да редят атаки, които често се отразяваха в корнери. Така в 62-ата минута един центриран перфектно корнер от Крейг Белъми бе вкаран с глава от Коукър, който хвърли в екстаз домакинските фенове. Впоследствие на мястото на Мичу за гостите се появи Уилфред Бони, който съживи атаката на Суонзи, а "лебедите" затиснаха своя опонент в края на мача. Това обаче не донесе нищо добро за гостите, а точно напротив, в една контра вратарят Микаел Ворм трябваше да повали Фрейзър Кембъл като последен човек и да бъде изгонен, като на вратата застана Анхел Ранхел.

В края на мача това означаваше, че Кардиф дори прескача своя местен враг в класирането:

10   Хъл




14т.
11   Уест Бромич




13т.
12   Кардиф




12т.
13   Суонзи




11т.
14   Астън Вила




11т.
15   Уест Хем




10т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
93