Шчесни сключил нов договор с Арсенал


Н. Гавазов

Шчесни сключил нов договор с Арсенал

Вратарят на Арсенал Войчех Шчесни е подписал нов четиригодишен договор с клуба при значително по-изгодни условия, твърдят британски източници. Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се е съгласил не само на нова сделка със стража, но и на значително увеличение на заплатата на поляка - от досегашните 40 000 на 100 000 на седмица. В следващите четири години Шчесни ще стане по-богат с 20 милиона паунда.

От начало на сезона Войчех демонстрира много по-надеждна игра, отколкото през миналия сезон. 23-годишният страж успя да опази вратата си и във вчерашната среща с Ливърпул, помагайки на отбора си да победи своя конкурент с 2:0 и да увеличи преимуществото си на чело в таблицата за класиране.

Както е известно, през миналото лято се носеха упорити слухове за намерението на Венгер да подпише с опитен вратар. Много от феновете бяха съкрушени от това, че клубът не привлече Жулио Сезар. В крайна сметка Венгер реши да даде още един шанс на Шчесни.

По информация на източника, договорът с Войчех вече е подписан и така полският национал стана един от най-заплатените вратари в света. Очаква се в близко време сделката да бъде потвърдена официално.

 

  Сподели
111