Раунд: Янузай може да играе където си поиска


Н. Гавазов

Раунд: Янузай може да играе където си поиска

Според помощник-треньора в Манчестър Юнайтед Стив Раунд, Аднан Янузай може да играе на всяка една от четирите атакуващи позиции. Специалистът е впечатлен от това, колко бързо младият футболист се адаптира към своя нов пост - класическата роля на 10-ти номер. Както е известно, първоначално младият белгиец играеше на левия фланг и понякога в хода на мачовете се местеше отдясно, но в мача срещу Норич Аднан доказа, че с успех може да играе и зад основния нападател на тима.

Треньорският щаб на шампионите все още работи по разкриване таланта на Янузай и намирането на оптималната позиция за играча.

"Аднан с всеки изминал ден играе все по-добре и по-добре. Ще го видим на позицията на 7-ми, 10-ти или 11-ти номер. Всеки един от тези постове е по силите му. Ако пък попитате треньора на резервистите Уорън Джойс, който работи с Янузай през миналия сезон, той ще ви каже, че най-доброто място за младия белгиец е девети номер. Получава се така, че той може да играе на четири съвършено различни поста. В момента се стараем да дадем на Аднан колкото е възможно повече игрови опит и да развиваме в него способността му да играе на различни позиции. Искаме да разширим разбирането му за играта", заяви Раунд.

 

  Сподели
94