Венгер: Срещу Челси ще играем със смесен състав


Н. Гавазов

Венгер: Срещу Челси ще играем със смесен състав

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че в днешния мач от Купата на Лигата против Челси ще използва смесен състав и много футболисти от титулярния състав няма да вземат участие в двубоя. За разлика от "артилеристите", Челси получи по-малко време за почивка, но отчитайки факта, че "сините" имат по-дълга пейка от Арсенал, те могат да излязат в срещата с по-приличен състав.

Венгер няма тази възможност, но въпреки това французинът увери феновете, че отборът му ще се бори за класиране за четвъртфиналите в турнира.

"Отборът ще бъде съставен от няколко футболисти, които не получават редовна практика и един-двама млади футболисти. Длъжен съм да избера правилното съчетание. Не сме печелили трофей от няколко години и сега хората ни задават въпроси. В края на краищата Висшата лига ще бъде отражение на качественото представяне на отбора в продължение на целия сезон и за това, колко успешно се представяме в големите мачове", заяви Венгер.

"Това е добра възможност за нас да покажем, че сме готови. Определено, на мен ми се иска да спечелим подобен мач. Тази победа ще окаже определено психологическо влияние върху отбора. Искаме да покажем, че нас ни смятат за силен отбор, а това може да стане само при положение, че покажеш игра и резултати, поради това, нека да се съсредоточим върху това. С всички сили ще се стремим към победата", каза още французинът.

 

  Сподели
119