Изключителен Торес носи победа на Челси над Сити (видео)


И. Ангелов

Изключителен Торес носи победа на Челси над Сити (видео)

Манчестър Сити успя да неутрализира попадение от страхотен Торес в днешния ден чрез изключително изпълнение на Серхио Агуеро, но късно второ попадение от испанеца донесе домакинска победа с 2:1 на Челси над "гражданите" на "Стамфорд Бридж".

Първата част бе много любопитна за наблюдаване, защото Сити владееше повече топката от своя опонент, но откъм атаки не създаваше нищо. Точно напротив, Челси използваше скоростта на Торес, Шюрле и Оскар да организира скоростни контри и разпиляваше своя опонент. Разочарование за Моуриньо на полувремето бе само голът преднина.

В тази част Торес бе основно действащо лице. В 28-ата минута той излезе очи-в-очи с Харт, но не успя да вкара по невероятен начин. Само след 5 минути обаче Торес се реабилитира, когато една топка от Чех бе отклонена за него от Иванович. Испанецът овладя, изпревари Клиши и навлезе в наказателното поле, където постави топката на гол-линията за Шюрле, който нямаше как да сбърка.

В 36-ата минута Торес нацели гредата с прекрасен удар и Челси трябваше да води с поне 3 гола до този момент. В 42-ата минута испанецът отново смая публиката, когато елиминира двама бранителя, но усилията му стигнаха само за спечелване на корнер.

Сити започна силно втората част, като грешно позициониране на Чех стана причината за прекрасен гол на Агуеро в 49-ата минута. Аржентинецът стреля добре, но Чех, който смяташе, че е покрил ъгъла си, се протегна без да движи краката си и топката влетя точно в ъгъла на вратата.

Полувремето бе доста оживено, с размяна на атаки и удари, но в крайна сметка всичко реши вездесъщият Торес днес, когато в 90-ата минута Настасич и Харт направиха невероятна грешка, като Харт излизаше да избие една дълга топка, бранителят понечи да му върне с глава, но го прехвърли, и така Торес се оказа срещу празната врата в наказателното поле и реши мача.

1   Арсенал




22т.
2   Челси




20
3   Ливърпул




20
4   Тотнъм




19
5   Саутхемптън




18
6   Евертън




18
7   Манчестър Сити




16

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
132