Венгер: Показахме твърдост


Н. Гавазов

Венгер: Показахме твърдост

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер похвали своите играчи за проявения характер, който позволи на отбора му да постигне победа с 2:0 над Кристъл Палас. Гостуването на аутсайдера се оказа трудно за "артилеристите": едва в началото на второто полувреме с гол от дузпа Артета откри резултата, а след няколко минути испанеца бе изгонен за нарушение. Впрочем, лидерът в класирането не сведе глава и при една от контраатаките си вкара още един гол - това направи Оливие Жиру.

"Показахме твърдост, търпение и бяхме много добре организирани срещу отбор, който проведе много добър мач. Това бе убедителна победа, защото, оказвайки се с десет човека, бързо се адаптирахме към ситуацията. Те играха в нашата половина, но ние се справихме с дълги подавания. През последните 15 минути ми се струваше, че ще вкараме и две минути преди края това се случи", заяви Венгер.

Освен това, французинът не се съгласи с изгонването на Артета, който според неговото мнение не е извършил фаул на последната надежда.

"Искрено вярвам, че това бе неправилно решение на рефера. Защо? Защото там нямаше очевидна възможност да бъде вкаран гол, тъй като ситуацията се развиваше далече от вратата и Артета не бе последен играч. Струва ми се дори, че нарушението е много случайно. Поради това си мисля, че реферът взе неправилно решение", каза още французинът.

 

  Сподели
96