Вертонген: Таунзенд може да се превърне в новия Бейл


Н. Гавазов

Вертонген: Таунзенд може да се превърне в новия Бейл

Защитникът на Тотнъм Ян Вертонген е убеден, че неговият съотборник Андрю Таунзенд е способен да стане новият Гарет Бейл за отбора. За един месец от началото на сегашния сезон 22-годишният Таунзенд не само се превърна в ключов играч за "шпорите", но и успя да се прояви на ниво национален отбор. Тези дни играчът дори подписа нов договор със съществено увеличение на заплатата.

Според Вертонген, Таунзенд е в състояние да достигне нивото на Бейл, който през миналото лято бе продаден на Тотнъм в Реал Мадрид за рекордната сума от 85 милиона паунда.

"Мисля, че Андрос е способен да стане нашия нов Гарет Бейл. Той притежава такава скорост, техника и навици, той контролира и двата си крака. Надявам се, че ще продължи в същия дух и вероятно ще стане нашият най-добър футболист. Дали е способен да достигне нивото на Бейл? Може би някога ще успее, ако продължава да работи по този начин. Той е млад. Мисля, че за две - три години ще може да го достигне", заяви Вертонген.

"Помня, че през миналата година аз играх срещу него на тренировки. Понякога действах на левия фланг, а той играеше на десния. Никога не ми харесваше да играя срещу Андрю. Професионалист е на 100 % и ми харесва и като човек", допълни защитникът на Тотнъм.

 

  Сподели
102