Венгер: Юнайтед не е отпаднал от борбата за титлата


Н. Гавазов

Венгер: Юнайтед не е отпаднал от борбата за титлата

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер взе отношение към временната ситуация в класирането на Висшата лига на Англия. Както е известно, след победата си над Норич с 4:1 през уикенда "артилеристите" са едноличен лидер, като дистанцията от шампиона Манчестър Юнайтед нарасна на 8 точки. Френският специалист смята, че такава разлика не изключва "червените дяволи" от битката за титлата и те могат много бързо да наваксат изоставането си.

"Много рано е да се направи оценка на шампионата. Осем точки е прилична разлика, но не трябва да казваме, че Юнайтед е отпаднал от борбата за титлата. Те разполагат с отлични играчи, които имат голям опит. Разбира се, никой няма намерение да изостава на 8 точки. Ако има избор, ще предпочете да е напред с осем точки. Но всичко може да се промени само за три мача, в нашата лига подобна разлика може да бъде заличена много бързо", заяви Венгер.

"В момента съм напълно доволен от нашия състав, но травмите могат да променят положението на нещата. Важно е да се знае, когато контузените футболисти ще се върнат на терена. Нови играчи? Ако имаме възможност да подпише с добър футболист през зимата, защо пък не?", каза още французинът.

 

  Сподели
109