Мойс е убеден, че Янузай ще остане в Юнайтед


Н. Гавазов

Мойс е убеден, че Янузай ще остане в Юнайтед

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс коментира слуховете за евентуалното напускане на полузащитника Аднан Янузай. Както е известно, през последните няколко седмици някои медии се упражняваха да свързват името на белгиеца с различни европейски клубове, като спекулациите дойдоха заради прекратените преговори между играча и Юнайтед за новия договор.

"Не мога да си представя, че някой иска да играе другаде, след като на 18 години се състезава за Юнайтед. Уейн Рууни, Чарли Николас, Пол Макстейн - Аднан Янузай се нарежда до всички тях. Можех да го пусна преди няколко седмици, но тогава обстоятелствата се оказаха неподходящи. Привеждането на младите футболисти в основния състав е важна част от работата ми. В помещенията под трибуните може да видите цитат от Сър Бъзби: "Ако те са достатъчно добри, няма значение на колко години са". Това е част от философията на този клуб", заяви Мойс.

"Времето ще покаже коя позиция е най-добра за Янузай. Може би той с успех ще играе в центъра на атаката с неговото умение да приема топката с гръб към вратата. Той добре се включва към атаката от фланга, а с натрупване на опит може да стане "десятка". Янузай е много скромно момче, неговият баща и семейството му са го възпитавали добре. Мисля, че той ще се справи с всякакви трудности", каза още мениджърът.

 

  Сподели
95