Рууни отново е щастлив в Юнайтед


Н. Гавазов

Рууни отново е щастлив в Юнайтед

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни заяви, че отново се чувства щастлив в клуба и намекна за своята готовност да обсъди новия си договор. Заради разногласия със Сър Алекс през миналия сезон Рууни подаде молба за трансфер и през лятото се опита да напусне "Олд Трафорд". Новият наставник на Юнайтед Дейвид Мойс обаче успя да задържи нападателя.

"Вие може да видите, че играя и съм щастлив от футбола си. Ще си поговоря с клуба за новия договор и ще видим какво ще стане. През миналия сезон нямах проблеми да играя на други позиции, но съм нападател и мисля, че съм заслужил правото да играя на моята позиция. Мойс дойде, пускаме отпред и аз се наслаждавам", заяви Руни.

"Чувствах, че заслужавам правото да играя на своята си позиция, но това не се случваше. Аз съм способен да играя в полузащита. Може би когато минат годините и краката ми натежат, аз отново ще се върна там", каза още англичанинът.

"Всички в клуба знаеха къде искам да играя. Именно поради това бях разстроен, тъй като ми казаха да играя в полузащита, а аз не го исках това. Но винаги излизах и помагах на отбора. Но в крайна сметка трябваше да постъпя егоистично", допълни Рууни.

 

  Сподели
115