Семейство Глейзър ще бори Реал и Сити на трансферния пазар


Н. Гавазов

Семейство Глейзър ще бори Реал и Сити на трансферния пазар

Семейство Глейзър има намерение да пусне в продажба нов пакет акции на Манчестър Юнайтед, който ще позволи на американските собственици на клуба да спечелят 250 милиона паунда. По данни на източника, голяма част от получените средства ще бъдат вложени за погасяване на дълга, който в момента е 389 милиона паунда.

Решението за провеждане на дадената финансова операция е продиктувана от това, че огромните средства по обслужване на дълга пречат на клуба да работи успешно на трансферния пазар. Независимо от свръх успешната комерсиална дейност, ежегодните плащания в размер на 70 милиона паунда нивелират всички успехи на клуба.

"Семейство Глейзър иска бързо да осигури пари, с които да укрепи клуба. Те е могат да се конкурират ма трансферния пазар с такива клубове като Реал и Сити, но могат да го направят само при положение, че намалят сумата на задълженията си. Клубът печели огромни суми от много комерсиални сделки, но всички тези пари се "изяждат" от плащанията по дълга", заяви финансовият експерт Дейвд Бика, който е специалист в областта на спорта.

 

  Сподели
87