Артета: Йозил е специален играч


Н. Гавазов

Артета: Йозил е специален играч

Полузащитникът на Арсенал Микел Артета похвали новото попълнение на отбора Месут Йозил. Както е известно, немският национал се присъедини към английския отбор през летния трансферен прозорец, давайки страхотен импулс в представянето на "артилеристите", а през тази седмица отбеляза и първия си гол за Арсенал, с което помогна на тима да победи с 2:0 Наполи в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига.

"Стилът на игра на Арсенал? Той не се промени. Главната разлика в сравнение с миналата година е, че започнахме да побеждаваме. Това ни дава увереност", заяви Артета.

"Пристигането на Йозил увеличи качеството на игра на тима. Месут е специален играч. Впрочем, това не зависи дали вкарва или не. Неговите показатели за асистенции са най-добри в Европа, а това впечатлява. Той вече доказа, че може да реши изхода на всеки един мач в полза на своя отбор. Наслаждавам се на факта, че играя заедно с Йозил. Той се чувства щастлив в нашия колектив и отлично се вписа в игровата ни схема", допълни испанецът.

 

  Сподели
127