Арсенал, Нюкасъл и Стоук продължават в Купата на Лигата


Н. Гавазов

Арсенал, Нюкасъл и Стоук продължават в Купата на Лигата

Освен срещата между Манчестър Юнайтед и Ливърпул, в сряда вечер се състояха още няколко мача от третия кръг на Купата на Лигата. Най-дълго от всички си изясняваха отношенията УБА и Арсенал. "Артилеристите", които излязоха с резервния си състав, откриха резултата в средата на второто полувреме благодарение на усилията на Томас Айсфелд, но само след 10 минути "дроздовете" отговориха с точен удар на изгряващата си звезда Сейдо Берахино.

Равенството се запази и в допълнителното време, така че победителят трябваше да бъде определен чрез изпълнение на дузпи. За лондончани пропусна само Гнабри, докато за противника сбъркаха Крейг Доусън и Морган Амалфитано, което изпрати хората на Венгер в следващия етап на турнира.

Другите мачове ще се запомнят са отпадането на действащия победител Суонзи, който загуби с 1:3 гостуването си на Бирмингам, като Бони вкара почетното попадение в 90-та минута.

Нюкасъл успя да се наложи с 2:0 над Лийдс на "Сейнт Джеймсис Парк" след попадения на Сисе в 31-та и Гуфран в 67-та минута, а Стоук спечели със същия резултат гостуването си на Транмиър. Попаденията за "грънчарите" бяха дело на Айрълнд в 23-та и Крауч в 90-та минута.

 

  Сподели
156