Венгер: Трансферът на Йозил се превърна в тласък за Арсенал


Н. Гавазов

Венгер: Трансферът на Йозил се превърна в тласък за Арсенал

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер за пореден път отбеляза ролята на новото попълнение Месут Йозил в играта на отбора. Както е известно, немският национал, който през лятото се присъедини към "артилеристите" срещу сумата от 42.5 милиона паунда, през уикенда записа три асистенции в мача със Стоук Сити и по такъв начин помогна на отбора си да победи "грънчарите" с 3:1.

"Неговото пристигане се превърна в тласък за всички в тима. Той ще бъде ключовото звено в нашата отбора игра, в отборната ни работа. Когато напълно се адаптира към ритъма на играта, той ще действа още по-добре. Това се отнася не само за него, а за целия отбор. Ние изглеждаме много надеждно", заяви Венгер.

"Работата ми е се състои в това, всички да бъдат доволни. Надявам се, че сега е точно така. Играейки срещу Стоук, едва ли някой е очаквал трите гола да бъдат от статични положения, а това показва, колко са важни подаванията на Йозил. Ако погледнете статистиката за неговите асистенции, ще разберете, че това не е съвпадение. Такава е реалността в неговата игра. Той просто е великолепен", каза още французинът.

 

  Сподели
90