Пике: Ювентус ще се опита да спечели ШЛ


Н. Гавазов

Пике: Ювентус ще се опита да спечели ШЛ

Защитникът на Барселона Жерар Пике изрази възхищението си от играта на нападателя на Милан Марио Балотели, а също така оцени високо шансовете на Ювентус за успех в Шампионска лига. Според испанския национал, Марио се е чувствал не комфортно в Манчестър Сити, откъдето се завърна в Италия през зимата.

"Балотели е специален футболист във всеки един смисъл. Марио е необичаен нападател с великолепни качества. На него винаги му е необходимо да бъде в центъра на вниманието, да се усеща главната звезда. Мисля, че в Милан той получи именно такъв статут. А в Манчестър Сити например на него не му бе уютно. Балотели стана ключов играч за отбора си още през миналия сезон. Надявам се, че през този той ще оправдае всички надежди", заяви Пике.

"Ювентус ще се бори за победа в сегашния турнир на Шампионска лига. През миналия сезон те бяха спрени само от Байерн. "Бианконерите" имат невероятен запас от сила. Освен това, в отбора имат първокласен майстор като Пирло. Юве се отличава с надеждна отбрана и великолепен вратар като Джанлуиджи Буфон. А новите попълнения Йоренте и Карлос Тевес добавят повече ефективност в атаката им", допълни испанецът.

 

  Сподели
155