Сако разкри причините да премине в Ливърпул


Н. Гавазов

Сако разкри причините да премине в Ливърпул

Защитникът на Ливърпул Мамаду Сако разказа за причините за напускането си на Пари Сен Жермен. Както е известно, 23-годишният французин се присъедини към английския клуб в последните дни на трансферния прозорец. Предполага се, че сумата, която мърсисайдци заплатиха за бранителя е 23 милиона евро, а годишната заплата на играча е около 4.8 милиона евро.

"Трансферът ми в Ливърпул е важна крачка за мен, тъй като аз играх за ПСЖ в продължение на 12 години. Но в живота на всеки футболист настъпва момент, когато се налага да вземем значими за кариерата решения. Постигнах всичко, което исках с ПСЖ. Преди известно време реших, че искам да изпробвам нещо ново - нова култура и да науча нещо ново. Поради тази причина, когато в Ливърпул проявиха интерес към мен, не беше трудно да ме убедят. Радвам се, че се получи така", заяви Сако.

"В ПСЖ дойдоха много нови футболисти, но работата не е в това, че те ме изтласкаха от отбора. Аз поисках да си тръгна сам и да работя в условията на силна конкуренция. Знам, че в Ливърпул ще бъде точно така. Английската Висша лига е най-доброто първенство в света. Тук от всеки футболист се очаква да бъде твърд и постоянно концентриран. Това може да те развие като футболист и човек. Почувствах, че в Париж постигнах всичко, което мога, че дойде време да обърна страницата. И за Ливърпул и за мен това е нова страница в историята и аз искам да оставя на нея своята следа", допълни бранителят.

 

  Сподели
140