Манчестър Юнайтед защити Мойс


Н. Гавазов

Манчестър Юнайтед защити Мойс

Директорът по връзка с обществеността на Манчестър Юнайтед Филип Таусенд отговори на писмото на привърженик на отбора, което бе адресирано до Ед Удуърд и съдържаше критики към действията на клуба по време на изминалия трансферен прозорец.

"Ед Уудуърд благодари на вашето писмо и ме помоли да ви отговоря. През това лято имаше много коментари относно действията ни на трансферния пазар, но голяма част от хората, които писаха за това, не притежават пълна информация. Клубът имаше два основни приоритета през този трансферен прозорец, първият от тях - да се запази в отбора Уейн Рууни. Това е играч от световна класа и мениджърът го разглеждаше като ключова фигура в задачата на отбора да защити шампионската си титла. Това бе изпълнено", се казва в писмото.

"Вторият приоритет се заключаваше в покупката на централен полузащитник и привличането на Фелайни също реализира поставената задача. Добавете към това още едно ново попълнение - Заха и наличието на още младия и изключително талантлив Янузай. Всичко това напълно достатъчно допълни миналогодишния състав на Юнайтед. Клубът похарчи 40 милиона паунда през този трансферен прозорец, плюс това бе подписан дългосрочен договор с Луиш Нани. Като цяло, това е повече, отколкото Юнайтед по традиция харчи за летни трансфери", продължава съобщението.

"Към отбора трябваше да се присъединят и други играчи, но нямахме възможност да съгласуваме с техните клубове трансферите на необходимите ни футболисти. Ключовият момент се състои в това, че искаме да подписваме само с тези футболисти, които реално ще усилят тима, а не просто да купуваме наред. Клубът винаги е оказвал на мениджъра пълна подкрепа по отношение на трансферите, както бе по времето на Сър Алекс и ще продължи да прави това и занапред. Клубът демонстрира своята вяра в Дейвид Мойс с това, че ние подписахме с него шестгодишен договор. Дейвид ще строи дългосрочен проект, което няма нищо общо с осемседмичната паника, която съпровождаше клуба през лятото. Мениджърът има нужда от време, за да оцени своя отбор и да вземе самостоятелно решение за това, кой според него може да подсили отбора", завършва писмото.

Представител на клуба потвърди, че мистър Таунсенд е отговорил с писмо на запалянкото и определи това като стандартна процедура: "Този отговор е предназначен за този човек, който писа на адреса на Ед Удуърд. Ние също така отговаряме на всеки, който пише на електронната поща на клуба. Според Устава, длъжни сме да отговорим на получената кореспонденция в рамките на 15 дни", заяви прес-секретарят на Манчестър Юнайтед.

 

  Сподели
101