Венгер: Йозил прилича на Бергкамп


Н. Гавазов

Венгер: Йозил прилича на Бергкамп

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели мнението си за новото попълнение в отбора полузащитника Месут Йозил. В последния ден на трансферния прозорец "артилеристите" подписаха с немския национал, а сделката струваше на лондончани 42.5 милиона паунда. Вчера Венгер заяви, че подобен трансфер е доказателство за амбициите на Арсенал, а днес французинът повтори своята теза и сравни новата си звезда с клубната легенда Денис Бергкамп.

"Мога да сравня Йозил с Бергкамп, защото те си приличат и играят на една и съща позиция. Освен това, и двамата пристигнаха в Арсенал като звезди и от големи отбори. Кариерата на Йозил в Реал въобще не трябва да се възприема като провалена, напротив - целият свят смята, че той е постигнал в Мадрид голям успех. Поради това не трябва да се учудваме, че неговият трансфер предизвика такъв обществен резонанс", заяви Венгер.

"Говореше се, че аз не искам да харча пари за трансфери, че аз изобщо не съм амбициозен, тъй като нивото на амбициите е свързано с количеството пари, които отборът харчи. Но амбициите на Арсенал са много високи. Наистина, минаха няколко години, през които не достигаха средства във връзка със строителството на стадиона. Но сега се върнахме и станахме не по-малко амбициозни, отколкото останалите отбори. Ако не и повече", допълни французинът.

 

  Сподели
134