Сър Алекс намекна, че Рууни трябва да бъде продаден


Н. Гавазов

Сър Алекс намекна, че Рууни трябва да бъде продаден

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън разказа за своите методи на работа с отбора. Както е известно, шотландският специалист се превърна в легенда за съвременния футбол, след като в продължение на повече от 26 години начело на "червените дяволи" постигна невероятни успехи, благодарение на което Юнайтед в момента е един от най-титулуваните клубове в света.

"Ако един мениджър не успее да наложи своя контрол над отбора, той няма да се задържи дълго. Играчите трябва да разберат, че ти като треньор имаш пълен контрол над всичко. Още преди да отида в Юнайтед, аз си казах, че няма да позволя на никого да бъде по-силен от мен. Твоята личност трябва да е на по-високо ниво от тяхната. Това е жизнено важно за успеха", заяви Сър Алекс.

Също така шотландецът коментира и темата с Уейн Рууни, която през това лято силно вълнуваше футболната общественост.

"Има ситуации, при които се налага да си зададеш въпроса, има ли в тима играч, който негативно влияе върху атмосферата в съблекалнята, на представянето на отбора и на твоя контрол над играчите и сътрудниците на клуба. Ако има такъв, трябва незабавно да се разделиш с него и нищо друго да не предприемаш. Няма никакво значение, дали това е най-добрия футболист на планетата. Дългосрочната перспектива на клуба е много по-важна от всеки един индивидуализъм, а най-важното в един отбор трябва да бъде мениджърът", коментира шотландецът.

 

  Сподели
135