Йозил: Венгер ми даде увереност в собствените сили


Н. Гавазов

Йозил: Венгер ми даде увереност в собствените сили

Новото попълнение на Арсенал Месут Йозил призна, че продължителен телефонен разговор с мениджъра Арсен Венгер го е убедил да се присъедини към "артилеристите". Както е известно, малко преди да изтече последният ден за трансфери, лондонският клуб потвърди привличането на звездата на Реал Мадрид за сумата от 42.5 милиона паунда. Според признанията на Йозил, Венгер е успял да убеди 24-годишния немски национал, че прави правилният избор в своята кариера.

"Нетърпелив съм, защото мениджърът ми повярва. Дълго говорих с него по телефона и той ми разказа за всички свои планове. Той вярва в мен, а именно от това се нуждае един играч. Също така нямам търпение да се играя заедно с Лукас Подолски и Пер Мертезакер. Предвкусвам ново изпитание там. Чувал съм, че имат невероятни запалянковци, че Лондон е забележителен град, а отборът е фантастичен. Нямам търпение да се присъединя към тях", заяви Йозил пред една от немските телевизии.

"Арсен Венгер ми даде увереност за по-нататъшното ми развитие. Искам да бъда в оптимална форма за Мондиал 2014. Знам на какво съм способен и какъв потенциал притежавам. В състояние съм да бъда титуляр във всеки един отбор. Знам това и поради тази причина вярвам в собствените си сили", каза още немецът.

"В Арсенал усещам, че ми вярват. Предвкусвам това изпитание. Продължава своето развитие при нов треньор, освен това нямам търпение да заиграя във Висшата лига. Венгер ми даде увереност и аз ще мога да се движа напред", завърши Йозил.

 

  Сподели
129