Моуриньо подозира заговор на УЕФА срещу себе си


Н. Гавазов

Моуриньо подозира заговор на УЕФА срещу себе си

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо предполага, че срещу него има заговор от страна на УЕФА. Според мнението на португалеца, шведският рефер Юнас Ериксон е "убил" играта в мача за Суперкупата на УЕФА срещу Байерн, изгонвайки в 85-та минута Рамирес.

"Моята история с УЕФА е дълга, много дълга. Имам фантастичен опит да играя с десет човека в мачове под егидата на УЕФА. Наистина имам забележителен опит. Поради това имам право и на такава реакция. Тук мога да науча своите играчи, как дори с десет човека да се сражават и да търсят възможности за гол. В края на срещата футболистите ми бяха много изморени, но продължиха да се раздават. Помогна ни моят опит при игра с намален състав", заяви Моуриньо.

"Ако обичаш футбола, няма да убиеш финала с подобен жълт картон. Имаше много други жълти картона, които реферът не показа. На Данте например му бе спестен. Един добър английски арбитър нямаше да изгони Рамирес. Щеше да го предупреди, а на играчите на Байерн щеше да каже: "Недейте симулира. Недейте го провокира. Играйте честно", продължава Жозе.

"Два или три пъти съм играл с десет човека срещу Барса. Работех в Интер и в полуфинала за Шампионска лига един час се сражавахме с намален състав. Отидох в Реал и в полуфинала за Шампионска лига също играх с десет човека. Сега се връщам в Челси и във финал за Суперкупата отново съм с десет футболисти. Анализирайте събитията и си направете изводите", завърши специалистът.

 

  Сподели
180