Венгер: Класирахме се за групите, но заплатихме огромна цена


Н. Гавазов

Венгер: Класирахме се за групите, но заплатихме огромна цена

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели мнението си за срещата-реванш от плейофите за попълване на групите в Шампионска лига против Фенербахче. Както е известно, "артилеристите" постигнаха комфортна победа с 2:0 и се класираха за следващия етап на състезанието. Радостта от успеха обаче бе помрачен от контузията на Лукаш Подолски, за когото вече се разбра, че ще е извън терените през следващите три седмици, освен това травми получиха Джак Уилшър и Аарън Рамзи.

"Ние си свършихме своята работа, макар че изпитахме някои трудности с намирането на нужния ритъм в мача. Като цяло, особено през второто полувреме контролирахме събитията на терена. Може би двубоят не бе толкова зрелищен, но направихме това, което трябва да правим. Отбелязахме пет гола за два мача, не пропуснахме нито един път и се класирахме за груповата фаза - точно това искахме", заяви Венгер.

"Единственото, което помрачава са тези травми. Губейки Подолски, ние заплатихме голяма цена. Не знам колко сериозно е увреждането на Рамзи и как стоят нещата с глезена на Уилшър. Но днес ще бъдат направени по-задълбочени изследвания и тогава ще разберем повече", допълни французинът.

 

  Сподели
123