Ливърпул напред в Капитъл Уан след Нотс Каунти (видео)


И. Ангелов

Ливърпул напред в Капитъл Уан след Нотс Каунти (видео)

Ливърпул успя да победи Нотс Каунти с 4:2 на "Анфийлд" днес във втория кръг от състезанието за Купата на лигата. Голове от Рахийм Стърлинг и Даниел Стъридж пратиха мърсисайдци с два гола напред в срещата, а във втората част за гостите Аркуин върна попадение, преди Филип да даде шанс на своите с гол в края. В даденото продължение отново Стъридж и Хендерсън решиха всичко.

Ливърпул излезе със солидна част от своите титуляри, сред които Миноле, Агер(като резерва в 9-ата минута), Джонсън, Туре, Джерард и Стъридж. С всички тези имена мърсисайдци спокойно контролираха около 70% от времето топката. 

Още в 4-ата минута Стърлинг вкара страхотен гол. Той пое топката далеч от наказателното поле и напредна, Стъридж увлече бранителите след себе си, и младото крило простреля Биалковски с прекрасен удар. 

В 29-ата минута след добра атака на домакините Стъридж завърши с гол. Малко преди тази ситуация Агер разтресе страничния стълб след подаване от пряк-свободен удар на Джерард. В 40-ата минута и капитанът нацели гредата. Това изглежда бе знак за идващото нещастие.

Във втората част мърсисайдци отново бяха по-силните първоначално, но с всяка минута отстъпваха и така се стигна до 62-ата минута, когато Каунти спечели пряк-свободен удар, който Емануеле Крос изпълни. Той подаде на Аркин за гола с глава.

В 68-ата минута дойде ред и Коло Туре да нацели гредата. Той обаче го направи от позиция 2 метра от гол-линията. Изглеждаше невъзможно тук той да пропусне. В 84-ата минута Аркин се измъкна от капана на засадата и намери бившия юноша на Челси - Адам Куумбс, който от близо хвърли в екстаз 3000 фена на "Анфийлд". Така дойде време за продължения.

Ливърпул не пестеше сили и в продълженията. Това бе видно от едно влизане на Джерард срещу МакГрегър за една спорна топка в 7-ата минута, но за късмет и двамата се разминаха с наранявания. Коло Туре обаче нямаше такъв късмет и стана вторият напуснал за Ливърпул поради контузия (след Сисоко рано в мача) в 10-ата минута на продълженията.

Съдията назначи 4 минути продължение на първите 15 минути продължение заради ситуацията с травмата на Туре. Така в 18-ата минута, след като не бе отсъдена дузпа за Нотс, в ответната атака Стъридж вкара за 3:2. Кутиньо изведе англичанина, който стреля лесна за спасяване топка, но Биалковски направи всичко възможно да получи гол в този случай. 

В началото на второто продължение Джордан Хендерсън вкара за 4:2. Той се справи прекрасно с бранител преди да прати кълбото в мрежата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
204