Саня е готов да играе като централен защитник


Н. Гавазов

Саня е готов да играе като централен защитник

Французинът Бакари Саня заяви, че е готов да стане централен защитник на постоянно основа, ако Арсенал има нужда от това. Заради контузията на Лоран Кошчелни Саня доигра първата среща от плейофите за попълване на групите на Шампионската лига с Фенербахче. Имайки в предвид наказанието на своя сънародник, Бакари най-вероятно ще заем място в центъра на отбраната на Арсенал и в днешния мач срещу Фулъм.

Смяната на позициите произтича от недостатъчната дълбочина на състава на "артилеристите", която се обяснява със слабата активност на клуба на трансферния пазар. И Саня е готов да помогне на Арсенал.

"Харесва ми да играя в центъра на отбраната и съм готов да играя на всяка една позиция заради отбора. Не съм от най-високите, поради това ще се старая успешно да си избирам място и постоянно да общувам със съотборниците си. Харесва ми ролята на централен защитник, защото по-малко се тича, но пък трябва да останеш постоянно съсредоточен. Разбира се, има какво да подобря, но хубавото е, че не допуснахме нито един гол в сряда, а това за защитниците най-важното. Мога да играя в центъра на отбраната срещу Фулъм, защото в отбора има контузени играчи, а Лоран е наказан. Ще направя всичко възможно за това, отборът ми да спечели трите точки", каза Саня.

 

  Сподели
152