Венгер: Трансферният прозорец е игра на покер


Н. Гавазов

Венгер: Трансферният прозорец е игра на покер

Мениджърът на Арсенал Арсеен Венгер потвърди, че повече не се надява да привлече нападателя на Ливърпул Луис Суарес. Както е известно, около уругвайския национал се разигра истинска трансферна драма, която приключи с извинение от страна на нападателя и завръщането му в отбора. Френският спецалист призна също така, че за него трансферната дейност започва едва сега и обеща, че ще бъде много активен до 2 септември, когато пазарът за играчи бъде затворен.

"Трансферният прозорец е една игра на покер. Всички до последния момент крият своите карти, очаквайки развитие на събитията и едва в края предприемат решения. Отначало всички излизат в отпуск и никой не иска да занимава. След това много клубове сменят треньорите си, а те пък трябва да се запознаят и изучат своите отбори, за да вземат решение. Много, много такива нюанси има, но това се случва винаги", заяви Венгер.

"Както казах и вчера, в качествен план сме напълно комплектовани, но в количествен план не ни достигат играчи. Окслейд-Чембърлейн, Артета, Абу Диаби се контузиха, а всички те са футболисти от националните си отбори. Поради това нашият състав е ограничен. Трябва да разберете, че трансферният за мен се отвори едва сега и до втори септември всички ще бъдат много активни. Суарес? Няма никакви шансове за привличането му", каза още французинът.

 

  Сподели
124