Компани аут до дербито с Юнайтед


Н. Гавазов

Компани аут до дербито с Юнайтед

Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани ще пропусне три седмици заради травма на слабините и това ще е голям проблем за отбора на Мануел Пелоегрини. Водещият защитник на вицешампионите се контузи в понеделник вечер в мача от първия кръг на Висшата лига срещу Нюкасъл. Компания на Венсан в лазарета ще прави колегата му по позиция Матиа Настасич.

Тази новина означава, че към момента в разположение на Мануел Пелегрини има само един "чист" централен защитник в лицето на Джолеън Лескът. По-рано чилийският специалист изказа опасения за ситуацията и намекна, че "гражданите" могат да се обърнат към пазара на играчи, за да се справят с проблема.

27-годишният Компани ще пропусне следващите три мача от Висшата лига - срещу Кардиф, Хъл Сити и Стоук Сити и вероятно ще се завърне за дербито срещу Манчестър Юнайтед на 22 септември.

Засега това е предварителна информация, базирана на първоначалните медицински изследвания, По-задълбочената проверка трябваше да бъде направена вчера, но по неизвестни причини бе отложена за днес.

 

  Сподели
124