Ван Волфсвинкел: Ван Перси ме накара да играя за Норич


И. Ангелов

Ван Волфсвинкел: Ван Перси ме накара да играя за Норич

Нападателят на Норич Сити Рики ван Волфсвинкел заяви, че голяма роля в неговия трансфер е изиграл нападателят на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси. 24-годишният се съгласи да се присъедини към "канарчетата" от Спортинг Лисабон през март, като вкара голове в предсезона за новия си тим, а вече има и официално попадение с дебюта в началото на кампанията:

"Когато бях в националния отбор, аз разговарях с Робин ван Перси преди да подпиша с Норич. Той заяви, че Норич го е впечатлил много и каза, че те винаги са труден противник, защото публиката им ги подкрепя много. Аз знам, че те победиха Манчестър Юнайтед миналата година с 1:0."

Дебютантът вкара за точката при 2:2 с Евертън в първия кръг на Висшата лига, но не си придаде особена важност след срещата:

"Аз съм просто нападател и чакам центриранията. Ако получиш такъв пас, то това е моментът, който чакаш," каза младежът за подаването на Стивън Уитакър, който вкара първия гол в мача, но призна, че асистенцията за гола на Волфсвинкел е била опит за изстрел.

  Сподели
146