Рууни: Искам да играя повече


Н. Гавазов

Рууни: Искам да играя повече

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни наруши своето мълчание и заяви, че има нужда да проведе няколко поредни мача, за да набере оптималната форма. Както е известно, практически от месец май Уейн не пророни нито една дума заради ситуацията около евентуалното си напускане. Във вчерашния мач срещу Суонзи Уейн се появи на терена едва през второто полувреме, успявайки да вземе участие в две голови комбинации. Според мнението на англичанина, той няма да може да действа с пълната си мощ, ако не може да играе редовно.

"Разбира се, трябва да бъда по-рязък. Не проведох много тренировки с първия отбор, защото те пътуваха. Може би не ми достига малко рязкост, но се надявам, че това ще се случи. Трябва да се постарая да получа няколко мача. Винаги съм искал да проведа добре подготовката за новия сезон. Това е много важно за всеки един футболист, но аз получих травма на подколянното сухожилие, а след това на рамото. Това огорчава, но трябва да се справиш с тези неща", заяви Рууни.

"Упорито работих на тренировъчната база, стараейки се да навляза във форма и съм благодарен за игровото време срещу Шотландия. Благодарен съм на треньора", каза нападателят.

"Преди мача със Суонзи се наложи да ми бъдат бити няколко обезболяващи инжекции в рамото. Забележително е, че играх, но сега искам да участвам в няколко двубоя. Надявам се, че в близките няколко седмици ще играя и ще получа тези мачове. Ако всичко се развие добре, аз също така ще мога по-добре да се подготвя за квалификационните мачове за Мондиал 2014", завърши Рууни.

 

  Сподели
106