Дейвид Мойс с първо злато за Юнайтед (видео)


И. Ангелов

Дейвид Мойс с първо злато за Юнайтед (видео)

Манчестър Юнайтед успя да победи Уигън Атлетик в мач за трофея на Къмюнити Шийлд днес с 2:0. Двете попадения за "червените дяволи" вкара Робин ван Перси, а по този начин бе спечелен и първия трофей за Манчестър Юнайтед от новия наставник след напускането на легендата Сър Алекс Фъргюсън.

Юнайтед започна силно на "Уембли". Още в 6-ата минута Патрис Евра центрира прекрасно за Робин ван Перси, който вкара с глава за 1:0. "Червените" наложиха темпото днес и комфортно се справяха с малкото атаки на противника. В това полувреме бе заменен Рафаел. В 16-ата минута той стъпи странно при едно единоборство и накуцвайки напусна игра за Крис Смолинг.

През втората част отново видяхме ранен гол. В 59-ата минута Уелбек намери острието на границата на наказателното поле, а там той бе обграден от противници. Ван Перси реши да стреля силно в посока вратата на Скот Карсън, топката рикушира в краката на двама бранителя на Уигън, и така остави вратаря безпомощен за 2:0.

До края на мача в игра за отбора на Дейвид Мойс видяхме Антонио Валенсия на мястото на Заха, Андерсон на мястото на Гигс, Янузай на мястото на Ван Перси и Кагава, който се появи за Уелбек. Юнайтед изчака спокойно края на тази среща и спечели първтото си злато за сезона.

Припомняме интересна статистика в последните 6 години - 5 пъти носителя на Къмюнити Шийлд успя да триумфира във Висшата лига като шампион.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
101