Венгер не се отказва от Суарес


Н. Гавазов

Венгер не се отказва от Суарес

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер за пореден път потвърди своите намерения да си осигури услугите на нападателя на Ливърпул Луис Суарес. Трансферната сага с участието на уругвайския национал достигна своя апогей снощи, когато собственикът на мърсисайдския клуб Фжон Хенри заяви, че Суарес няма да бъде продаден.

На пръв поглед с това се сложи и край на сагата, но по всичко изглежда, че Венгер не възнамерява да признава своето поражение.

Отговаряйки на въпрос на журналисти, ще го накара ли изявлението на Хенри да прекрати своя интерес към Суарес, френският специалист заяви, че това няма да се случи.

"Не, защото ние се намираме в средата на трансферния прозорец и търсим възможности за усилване на състава. Не съм чел изявлението му, но именно така всичко ще бъде направено. Ние ще сме верни на начина си на поведение, към който се придържаме досега. Нищо няма да кажа повече от това, което вече съобщих по повод трансфера на Суарес. Ако той се състои, това ще стане с дължимото уважение към Ливърпул. Но за да има сделка, трябва съгласието на три страни: продавач, купувач и играч. Ние знаем какво трябва да правим. Към момента Ливърпул не е съгласен. Не знам дали ще променят поведението си. Но ние ще се отнесем с уважение към всяко едно решение", заяви Венгер.

 

  Сподели
155