Край на сагата около Луис Суарес


Н. Гавазов

Край на сагата около Луис Суарес

Собственикът на Ливърпул Джон Хенри увери привържениците на отбора, че няма да продаде нападателя Луис Суарес това лято - нито на Арсенал, нито в който и да е чуждестранен клуб, с което на практика босът сложи край на сагата "Сурес". Както е известно, тази седмица 26-годишният уругваец за пореден път настойчиво помоли ръководството на Ливърпул да го пусне, искайки да бъде спазено даденото преди една година обещание. Съдейки по всичко, желанието на Суарес няма да се сбъдне.

"Не възнамеряваме да продаваме Луис. За всички топ-отбори е много важно да не бъдат подсилени конкурентите, но за Ливърпул това е още по-важно, тъй като ни няма да бъдем в Европа тази година и вече няколко години не попадаме в Шампионска лига. Намирайки се в такава позиция, продажбата на играча на конкуренцията изглежда нелепа постъпка. Ливърпул се нуждае от европейски футбол. Нуждае се от участие в Шампионска лига. Ливърпул е създаден за това", заяви Хенри.

"Пределно е ясно, че ние няма да го продадем на Арсенал, независимо от размера на предложението. Не съм говорил за това с Крьонке, но лично общувах с други лица от Арсенал и казах на Газидис, че ние няма да продадем Суарес на Арсенал. Той няма да бъде продаден дори в задграничен клуб, защото нямаме време да му търсим достоен заместник. Това е футболна причина. Работата не е във финансите. Пради това, на дадения етап, с приближаването на края на трансферния прозорец, ние не може да го заменим - който си замина, замина, останалите остават. Точно по футболни причини не може да го продадем, особено пък на Арсенал", допълни американецът.

"Мениджърът е разстроен, така и трябва да бъде в такива случи. Запалянковците са разстроени. Но на нас ни е нужен Суарес. Мисля, че сега въпросът е решен. Ние казахме "не". Луис ще бъде играч на Ливърпул на 3 септември", каза още Хенри.

 

  Сподели
227