Венгер е готов да се откаже от Суарес?


Н. Гавазов

Венгер е готов да се откаже от Суарес?

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е напът да се откаже от идеята за трансфер на Луис Суарес, след последните истории около уругвайския нападател. Както е известно, вчера голмайстора на Ливърпул публично обвини клуба, че не изпълнява обещанията си към него, а късно снощи не закъсня и реакцията на Брендън Роджърс, който отстрани Суарес от отбора, мотивирайки решението си с проявено неуважение на Луис към клуба и многобройните му фенове.

Всичко това е накарало наставника на Арсенал да се замисли, дали си заслужава риска да хвърли 50 милиона паунда за футболист, който е известен със своенравния си нрав и може да развали атмосферата в съблекалнята. На всичкото отгоре Суарес няма да може да играе в първите шест мача от новата кампания във Висшата лига.

Това е накарало френският специалист да насочи своя поглед към сънародника си от Реал Мадрид Карим Бензема. Според специалисти, подобен трансфер е малко вероятен, тъй като по-рано испанците се разделиха с нападателя си Гонсало Игуаин.

Все пак има шансове да се състои сделката и тя е, ако Гарет Бейл пристигне на "Сантяго Бернабеу". За уелсеца Реал Мадрид ще похарчи около 100 милиона паунда и с продажбата на ключов футболист част от разходите по привличането на Бейл ще бъдат компенсирани.

За Реал Бензема играе от лятото на 2009 година когато дойде от Олимпик Лион срещу сумата от 30 милиона паунда. До този момент играчът проведе 183 мача в различни турнири, вкара 88 гола и записа 55 асистенции.

 

  Сподели
161