Роджърс изхвърли Суарес от отбора


Н. Гавазов

Роджърс изхвърли Суарес от отбора

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че Луис Суарес е проявил неуважение към клуба, встъпвайки с открито изявление, в което съобщи за своето желание да напусне отбора. Също така специалистът отхвърли претенциите на уругваеца, че той му е обещал да го продаде това лято, ако "червените" не успеят да се класират за Шампионска лига.

"Не сме давали никакви обещания на Суарес, това е точно така, ето защо не сме нарушавали нищо. Няколко пъти обсъждахме ситуацията с Луис и аз му обясних как стоят нещата. Няма никакво съмнение, че съм разочарован от това, което четох в пресата", заяви Роджърс.

"Но моята работа е по-важна от тази ситуация. Аз съм длъжен да се боря и защитавам интересите на Ливърпул. Луис знае за какво си говорихме и това си остава между мен и него. Аз ще предприема строги, решителни действия. Налице е всеобщо неуважение към клуба, който му даде всичко, абсолютно всичко. Наистина съжалявам привържениците, хората, които пееха името му по време на турнето. 85 000 човека скандираха името "Луис" в Джакарта, толкова бяха в Австралия и Тайланд. Не вярвам, че има клауза в договора си, която да му позволи да напусне клуба за определена сума", допълни наставникът на Ливърпул.

Според източници, Суарес не е бил глобен за последните си изказвания, които на практика бяха вербална атака към клуба, но той е бил порицан за поведението си.

"Той никога не е имал по-добър сезон от миналогодишния. Ние направихме така, че играта му да процъфтява.Може да го разберем, ако иска да играе в Шампионска лига, но това не значи, че сме нарушили свое обещание. Ще се справя със ситуацията, но няма да е в четвъртък, защото съм на среща на мениджърите на Висшата лига, но това ще се случи през следващите 48 часа", продължава Роджърс.

Специалистът призна, че Суарес може да играе за Ливърпул, само при положение, че играчът се извини за поведението си.

"На първо място трябва да преценим къде се намира той. В този момент нещата са много унизителни за клуба, привържениците и за съотборниците му. Трябва да се преминат няколко моста, преди той да играе отново. Става дума за уважение, това е единственото нещо, което търсим. Ливърпул е един от най-известните клубове в света и не може да се отнасяш с неуважение към него. Той трябва да се извини, преди да правим нещо в бъдеще. Този мост наистина трябва да бъде преминат. Разбирам неговите амбиции, но това е клуб, който исторически е един от най-добрите в света. Ние може да се върнем на върха и ще се борим да го направим", допълни мениджърът.

 

  Сподели
246