PFA се зае със случая Суарес


Н. Гавазов

PFA се зае със случая Суарес

Главата на Асоциацията на професионалните футболисти (PFA) потвърди, че неговата организация помага на нападателя Луис Суарес да напусне Ливърпул. Уругваецът продължава да настоява, че мърсисайдци трябва да приемат всяко едно предложение по-голямо от 40 милиона паунда, докато ръководството от "Анфийлд" смята, че този пункт в договора между страните трябва да се чете по друг начин. С изясняването на ситуацията се е заел и профъсюза на играчите.

"Тези условия за покупка винаги са създавали проблем в миналото и продължават да създават заради начина на подписване. Суарес е убеден, че като условие е записано 40 милиона паунда и ако някой предложи тази сума, той е свободен да си ходи. Ливърпул на свой ред говори, че това е минималната сума, от която те са готови да разгледат възможността за започване на преговори. Разбира се, те искат да запазят играча докато не го заменят с нещо също така добро, което няма да е лесно заради липсата на време. Ние повдигнахме този въпрос за обсъждане пред Висшата лига и продължаваме да смятаме, че тези пунктове за закупуване на трансфера трябва да са по-прозрачни, защото аз никога досега не съм виждал те да не създават проблеми", заяви президентът на PFA Гордън Тейлър.

"Освен това, има нюанс и в преговорите между Суарес и неговия мениджър, разбира се, собствениците също са участвали. Това може да се тълкува по различен начин, но ако делото достигне до Висшата лига, ще има нужда от време, а трансферния прозорец ще затвори. Ситуацията наистина е деликатна", допълни ръководителят.

 

  Сподели
74