Двама се контузиха в равен на Юнайтед с АИК (видео)


И. Ангелов

Двама се контузиха в равен на Юнайтед с АИК (видео)

Третият в шведската лига АИК успя да затрудни английския шампион Манчестър Юнайтед, след като в днешната среща между двата отбора видяхме само равенство 1:1 и красив футбол и от двете страни. Феновете на "червените дяволи" ще съжаляват за травмите, които получиха Луиш Нани и Джони Евънс.

Първата част в тази среща принадлежеше на португалското крило на Юнайтед. Днес всичко се получаваше за него и той бе ранен претендент за играч на мача. Всичко приключи обаче след половин час игра, когато той напусна накуцвайки и бе заменен от Анжело Енрикес. Играчът, прекарал миналата кампания под наем в Уигън, също впечатли на свой ред.

Преди това обаче Андерс Линдегаард, който спаси на няколко пъти по изключителен начин Юнайтед, отстъпи мястото си на Бен Еймъс на полувремето. Още в 49-ата минута той получи гол, и то какъв. Робин Куайзон получи топката около дъгата на наказателното поле, надбяга Неманя Видич и си освободи място, за да запрати кълбото неспасяемо в ъгъла на вратата.

В 68-ата минута Ван Перси получи добра възможност да стреля от пряк-свободен удар. Той нацели стената от изгодната ситуация, като топката попадна в Карик, който подаде към фланга, където бе Заха. Младото крило от воле центрира към Енрикес, който вкара топката от непосредствена близост за 1:1.

До края на втората част Юнайтед можеше да вкара над 5 чисти ситуации, всичките до една пропиляни от Робин ван Перси. В 89-ата минута той бе намерен от Евра сам в малкото наказателно поле, единствено срещу вратаря, но по изключителен начин той не успя да вкара, след като за пореден път нацели вратаря на АИК. Така двата тима разделиха точките.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
114